Berichten van januari 2021

Brief history of Willeke: Wie ben ik?

Leiden, Nederland

Een kleine beschrijving van mezelf

Als wetenschapper heb ik geleerd dat we vaak vergeten om wat over onszelf te vertellen. Wat bedoel ik daarmee? Nou, stel je voor dat je naar een bijeenkomst gaat (bijvoorbeeld een conferentie). Je werd gevraagd om je onderzoek te presenteren aan mede-deelnemers. Je bent zo blij om te weten dat anderen meer over je onderzoek willen horen. Vol enthousiasme begin je met je presentatie. Nadat je je volledige onderzoeksjaar in een toespraak van 10 minuten hebt gezet, is de eerste vraag die je krijgt van het publiek: "Mooie presentatie, maar wat was je naam en waar kom je vandaan?"

Belangrijke les 1: vergeet nooit jezelf voor te stellen! Vooral omdat mensen misschien samen met jou willen werken aan een volgend project.

ZO: Laat ik me even voorstellen. Mijn naam is Willeke. Mijn favoriete kleur is blauw! Daarom heeft het meisje dat ik vandaag tekende blauw haar. Zelf heb ik, zoals vrienden dat zeggen, oranje haar. Ik ben verslaafd aan appels en hou van bakken! Al sinds ik een kind was, was ik nieuwsgierig naar natuurverschijnselen. Bovendien was ik gefascineerd om uit te vinden hoe DINGEN werkt. Heb je ooit geprobeerd om een potlood uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten? Nou, probeer dit niet met een broodrooster... Ik kan je zeggen, een broodrooster is veel moeilijker om weer in elkaar te zetten! Ik hou van natuurkunde en wiskunde en met computers heb ik een echte haat/liefde relatie..

16 januari, 2021


Willeke cartoon
Ga terug naar de hoofdpagina